skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Bygg Dina Webbsidor Med CMS

Bygg dina webbsidor med CMS

Att bygga sin webbplats med ett CMS-verktyg gör hela processen betydligt enklare. Det blir lättare att sköta och driva webbplatsen, och det krävs inte några kunskaper i programmering. Men vad är ett CMS-verktyg?

Vad är ett CMS-verktyg?

Det korta svaret på frågan vad ett CMS-verktyg är, borde vara att det hanterar innehåll på webben. Ett vanligt CMS-verktyg är WordPress som gör det enkelt att skapa, men framförallt att underhålla sidorna. Det är enkelt för vem som helst på företaget att gå in och göra en ny innehållssida. Det behövs i princip inte mer kunskaper än att man kan hantera Word. WordPress, liksom ett alternativ som Drupal, är dessutom gratis. Ofta kan man köpa till teman och plugins som gör webbplatsen lite mer unik. På nätet finns det mängder av gratiskurser i hur man kommer igång. Med ett CMS-verktyg kan man skapa sidor, och göra en enkel layout av webbplatsen.

Se över alla kostnader

Det är viktigt att man ser över alla löpande kostnader när man ska driva en webbplats. Ett webbhotell ska inte kosta skjortan och de programvaror man använder kan mycket väl ha gratisalternativ. Man ska även passa på att se över sitt elbolag. Det kan mycket väl löna sig byta elbolag för att få ned sina kostnader. Allt det här sammanslaget kan ge klirr i kassan. Även när man väljer vilket CMR-system man ska använda är det vettigt att se över vad man får för kostnaden. CMR är ett verktyg som inte ska förväxlas med CMS, för där handlar det om att organisera sina kunder och bygga en bra kundrelation. När man får ned sina månadskostnader, tillsammans med sin elräkning, brukar det betyda flera tusenlappar extra. Med andra ord lönar det sig att vara petnoga och överväga varje krona som går till de löpande kostnaderna.

Att tänka på vid val av CMS-verktyg

När man installerar ett CMS-verktyg är det bra om webbhotellet man använder har stöd för en så kallad 1-klicksinstallation. Det är inte helt enkelt att själv installera exempelvis WordPress. Det kan vara bra att köpa in ett specifikt tema för att göra utseendet lite mer unikt, och man bör ta reda på vilka plugins som höjer användarvänligheten och säkerheten på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top