skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Snabbare Uppkopplingar Och Billigare Modem

Snabbare uppkopplingar och billigare modem

Under 2020 kommer förutsättningarna för mobil kommunikation förändras radikalt i och med att 5G-nätverket börjar introduceras. Med det kommer nätverkskapaciteten dubblas många gånger om. Kanske arbetar du inom IT-branschen, kanske gör du något helt annat. Om du driver eget företag vet du värdet av att ha tillgång till kapital. Hos qred.com/se/ kan du hitta några av marknadens mest fördelaktiga företagslån. Företagslån från QRed har ingen startavgift, inga dolda kostnader eller någon bindningstid.

Internet of Things

5G kommer om förutsägelserna slår in framför allt att revolutionera det som kallas för ’Internet of things’. Tack vare att 5G-tekniken har kapacitet att hantera många fler uppkopplingar än 4G kommer utvecklingen gå mot att alltfler vardagsprylar utrustas för att kunna ha kontakt med internet. De flesta känner förstås till att vi redan idag kan köpa mängder av olika produkter som utrustats med uppkoppling. Vart det slutar är förstås omöjligt att förutse med säkerhet, men det är inte alls omöjligt att tänka sig att allt från att din kaffekokare eller ugn inom en snar framtid kommer att vara utrustad med någon typ av internet-teknik.

Möjligheterna blir än större av att det samtidigt sker en utveckling på modemsidan. Det går idag att tillverka modem som använder så kallad ”narrow band”-teknik som inte kostar mer än 40-50 kr att köpa. Modem som dessutom inte behöver vara inkopplade till elnätet. Det går att utrusta dem med små billiga batterier som räcker i tio år eller mer. Det här är inte modem som används för att surfa, det är de på tok för långsamma för. Vad de däremot kan göra är att skicka information från smarta enheter.

En artikel i Ny Teknik tar upp ett exempel på vad tekniken kan användas till. Andreas Kristensson som är innovationsansvarig hos Telenor nämner att det skulle kunna användas för att ge lägesrapporteringar om åkrar. Det låter kanske lite lustigt, och långt ifrån användbart för alla, men det är förstås bara ett exempel. Vad han syftar på är att de här modemen främst ska användas för att skicka enkel information.

Mer valfrihet i medieutbudet

Föreställ dig att du ska titta på en fotbollsmatch, Melodifestivalen eller något annat stort event och har möjligheten att själv välja kameravinklar. Det är troligtvis en smått oväntad teknik som kommer bli vanligare med snabbare uppkopplingar. TV-kanaler och andra medieaktörer kommer förmodligen anamma detta förhållandevis snabbt i och med att valfriheten mycket väl kan bli en konkurrensfördel. Inget bolag vill ju vara sist med att erbjuda någonting som alla andra redan erbjuder.

Exakt hur världen kommer att se ut om fem år återstår att se. Vad som står klart är att de närmsta åren kan komma att innebära många förändringar i hur vi kommunicerar med vår omgivning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top