skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
IT På Vita Duken

IT på vita duken

Det finns gott om filmer som handlar om internet och människans fascination av dess mörkare former. Skurkar och maffiamoguler driver sin skuggverksamhet på internet. Mördare och kriminella håller till på den mörka sidan av internet som kallas Dark Web. Här finns en hel del stoff som lämpar sig utmärkt för filmfiktion. Internet har också gjort mycket för sci-fi genren där filmer som Matrix toppar listorna. Här ska vi titta närmare på karaktärer i tv-serier och spelfilm som sysslar med IT som specialområde. Här handlar det om data- och informationsteknik. Häng med!

[IMAGE=ffaVDSbY7pr9.jpg]

Tekniknörden

[IMAGE=fkOgaSbYgE9v.jpg]

Otaliga filmer beskriver tekniknörden som är så uppslukad av sitt specialintresse att han eller hon inte har tid att umgås med vänner eller skaffa sig ett socialt liv. I film efter film har den här typen av karaktär en viktig roll som källa till vital information. Inte sällan arbetar tekniknörden i ett specialyrke inom polisen, FBI, CIA eller motsvarande. Ibland arbetar tekniknörden som konsult åt den som betalar bäst oavsett etik och moral. Den som vill arbeta som konsult utan att starta företag kan välja att fakturera som privatperson via Frilans Finans. På frilansfinans.se kan man läsa mer om vad detta innebär.

[IMAGE=c0aPU7djbAd4.jpg]

Ett ypperligt exempel på tekniknördskaraktären är FBI-agenten Aram Mojtabai i den amerikanska tv-serien The Blacklist. Han är en mycket kunnig datatekniker som assisterar FBI med avancerad kommunikationsteknik på hög nivå. Han hackar sig in i övervakningssystem och är en mycket användbar källa för att lösa svåra fall inom byrån. Agent Mojtabai har varit med i serien sedan starten 2003 och karaktären spelas av skådespelaren Amir Arison.

Hackers

Många filmer om datorer och internet handlar ofta om hackers. I filmen The Net från 1995 spelar Sandra Bullock dataspecialisten Angela Bennett. Hon försörjer sig på att identifiera och oskadliggöra virus i dataspel och viktiga storbolags datorsystem. Hon är en skicklig hacker som opererar helt lagligt tills hon av misstag råkar ta den av hemlig regeringsinformation och blir tvungen att fly för sitt liv.

Hackers i filmens värld brukar annars utgöras av kriminella småskurkar. Filmen Hackers

från 1995 handlar om ett gäng talangfulla ungdomar som använder sina kunskaper för att ställa till med problem när de hackar sig in i olika hemliga myndighetssystem och bedriver avancerat spionage. Den yngsta hackern är 11 år gammal. Angelina Jolie och Jonny Lee Miller spelar tunga roller i denna dramathriller. I thrillern Blackhat från 2015 får tittaren följa hackaren Nicholas Hathaway som spelas av Chris Hemsworth. Nicholas får en gratisbiljett ut ur fängelset för att hjälpa FBI att hitta svårfångade cyberbrottslingar.

Filmen Hacker från 2016 handlar om några unga människor som beslutar sig för att ägna sig åt kriminell verksamhet via internets skuggvärld. Här är det den internationella svarta marknaden som är i fokus och filmen har rykte om sig att bygga på verkliga händelser. Callan McAuliffe spelar Alex Danyliuk som med hjälp av sina kompisar börjar syssla med identitetsstöld och bedrägerier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top