skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Flytta Din IT Till Molnet

Flytta din IT till molnet

Du har säkert hört och läst en del om att flytta din IT till molnet. Det vill säga göra dig av med de där fysiska servrarna som står i någon datorhall. Antingen i dina egna lokaler eller hos en IT-leverantör. Men vad innebär det egentligen att flytta något till molnet? Vi tittar närmare på det i denna artikel.

Introduktion till molnleverantörer

Det finns idag ett par större molnleverantörer. Exempelvis är Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP) och Microsoft Azure de största namnen som brukar nämnas i detta sammanhang. Dessa leverantörer har byggt upp stora datacenter över hela världen som är sammankopplade för att kunna erbjuda kunder obegränsad serverkapacitet.

Hur köper du serverkapacitet?

En vanlig fråga kring molnleverans är hur du egentligen köper detta. Svaret är som ofta annars att det beror på. I det enklaste av läget kan du tänka att du köper ingenting om ingen process körs för stunden. Om du behöver köra ett system eller en process betalar du för kapaciteten och lagringen som används då. Kort sagt betalar du för det som används. Tänk på det som en strömbrytare. När lampan är påslagen drar den el och kostar pengar. När den är avslagen är den gratis.

Hur fungerar skalbarheten?

Det fina med molnleverantörer är att de säkerställer att det finns tillgänglig serverkapacitet när kunderna behöver detta. Du behöver alltså inte själv gissa som kund hur många servrar och processorer som kommer behövas. När molnleveransen är rätt inställd kommer fler servrar och processer att kopplas på när trafiken är högre och mer kapacitet behövs. Användandet går alltså hand i hand med hur mycket tryck det är på dina system. När användandet går ner kommer också servrar och processer att kopplas ner igen. Återigen betalar du för det som används.

Vilka ytterligare fördelar finns?

Som med allt annat behöver du sätta dig in i de tillgängliga funktioner och lösningar som molnleverantörerna erbjuder. Vid sidan av smidig skalbarhet finns det oändligt med smarta funktioner som du kan använda i molnleveransen som kan accelerera din verksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top