skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Före Och Efter Internet

Före och efter internet

För dem som växer upp idag känns internet, smartphones och sociala medier som något självklart som alltid har funnits. Men en egen internetuppkoppling i hemmet var inte särskilt vanlig för bara 25 år sedan.

[IMAGE=e9zgRefI6owd.jpg]

Idag är all information bara en googling bort och undrar man till exempel vem som är världens äldsta man, hur differentialekvationer fungerar eller hur man kommer vidare i det där datorspelet man kört fast i, finns svaret oftast bara en webbsökning bort. Innan dess var man tvungen att uppsöka ett bibliotek eller ha någon kunnig person i sin bekantskapskrets som kunde ge svar på alla dessa frågor. Vad gäller datorspelen man körde fast i var man hänvisad till de datormagasin som gavs ut på den tiden. Där kunde man skicka in sina frågor via pappersbrev som man fick gå till brevlådan med och hade man riktig tur fick man svar redan nästa månad när nästa nummer av tidningen kom ut.

[IMAGE=ceHxfofARCYj.jpg]

Papperstidningar är det inte många som läser idag när allt finns så lättillgängligt på nätet. Det har inneburit att hela mediebranschen har behövt ställa om från analoga tryckpressar till det snabba digitala flödet på nätet där nyhetskonsumenten förväntar sig minutsnabba uppdateringar så fort något har hänt.

IT och digitalisering hos företag

Även på företagssidan har det hänt väldigt mycket de senaste decennierna. Idag är kassaapparater, ordersystem med mera helt digitala och internetuppkopplade. Det är med andra ord inte många företag som klarar sig utan IT i någon form idag. Har man själv inte den kompetens som behövs för att ställa om eller utveckla företaget till den nya digitaliserade eran så finns alltid företag som https://nordlo.com/ som kan erbjuda insatta IT-konsulter.

Eftersom internetuppkoppling är så utbrett idag behöver man inte ens ha mjukvarorna installerade på sin lokala dator. Istället kan man komma åt dem i det så kallade molnet, från valfri dator med internetuppkoppling, så länge man kommer ihåg sitt inloggningsnamn och lösenord. Ett exempel är Google Docs som i mångt och mycket är en ersättare för Microsofts Officepaket, men som kan köras i en vanlig webbläsare.

Lär dig genom videoklipp

I och med YouTube har också video på nätet blivit riktigt stort och där finns många bra tutorials (instruktionsvideor) om allt mellan himmel och jord. Vill du till exempel lära dig spela gitarr, snickra ihop något, programmera eller använda Photoshop? Då kan du med största säkerhet hitta någon form av tutorial om det på YouTube, helt gratis. Aldrig tidigare har kunskap varit så lättillgänglig.

Att dagens mobiltelefoner har blivit som små datorer med högupplösta kameror har också gjort det betydligt enklare för gemene man att, med små medel, skapa sina egna filmer och lägga upp dessa för hela världen att se. Allt var med andra ord inte bättre förr. När det gäller den tekniska utvecklingen har det tagits stora kliv framåt, vilket underlättat för många att få ett enklare liv i vardagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top