skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Jobb På Den Svenska IT-marknaden

Jobb på den svenska IT-marknaden

IT-marknaden är den bransch som producerar flest nya jobb i Sverige. Anledningen till detta är att nästan alla nuförtiden är beroende av produkter från IT-marknaden. Det kan handla om allt från köp av bluetooth hörlurar till datorer och telefoner. På så sätt kräver det en mängd olika anställda, både för att utveckla produkterna, men också att sälja och laga dem i butiker. Denna artikel gå igenom ett par spännande jobb på den svenska IT-marknaden.

Jobba som utvecklare av mjukvara

Genom att alltfler använder sig av olika typer av elektroniska produkter har olika jobb skapats inom utveckling av mjukvara. Detta handlar i praktiken om att man utvecklar programvaran inom olika typer av produkter, exempelvis en mobiltelefon eller datorer. Det kan handla om att man uppdaterar ett program som Microsoft Word eller att någon har tagit fram ett nytt datorspel.

Hur ser branschen ut i Sverige

I Sverige så har många IT-företag svårt att anställa kunniga personer inom de olika områdena. Anledningen till detta är att branschen har vuxit extremt fort varför den svenska arbetskraften inte räcker till ordentligt. Därför har svenska företag behövt anställa från utlandet, annars hade de inte kunnat fylla alla de positioner som krävs.

I Sverige är det vanligt för företag att anställa IT-experter från länder som Indien, Malaysia Pakistan och Kina. Anledningen till detta är att dessa länder har bra utbildningar inom just IT, samt att nyutexaminerade studenter har väldigt bra arbetsmoral. Många från dessa länderna vill också flytta till rikare länder för att kunna skicka pengar till familjen i hemlandet. För Sveriges del är detta positivt då företag stannar inom Sverige och tar in kunnig arbetskraft som ökar skatteintäkterna för landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top