skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Microsoft

Microsoft

Microsoft är ett företag som de allra flesta någon gång har hört talas om. Det är ett IT-företag med 124 000 anställda som i dagsläget är störst i världen inom programvaruutveckling. Deras operativsystem, Windows, är till exempel världens mest använda operativsystem. Företaget grundades av Paul Allen och Bill Gates år 1975 i USA, namnet kommer från en förkortning av ordet MicroComputer Software.

En av de mest populära produkterna är Office-paketet som bland annat innehåller Word vilket är världens mest använda program för texthantering och dess format har kommit att bli standard inom texthanteringsprogram världen över. De tillhandahåller även tv-spelskonsolen Xbox som är en av världens mest använda och populära tv-spelskonsoller.

Microsoft har länge varit helt dominerande inom pc-marknaden och har fram tills nyligen i stort sett stått utan konkurrens. På senare år har dock även Apple börjat utmana och det har blivit vanligt att privatpersoner använder sig av Apple-datorer istället för Microsoft-datorer i sina hem. Microsoft är dock fortfarande dominerande inom programvara, vilket innebär att det är de som sätter standarden för hur pass kompatibla olika operativsystem är med olika datorprogram. Microsoft som företag har vunnit ett flertal priser, bland annat som världens mest innovativa amerikanska företag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top