skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Google

Google

Google är ett multinationellt IT-företag från USA som inriktar sig på internettjänster av olika slag, den kanske mest kända tjänsten är deras sökmotor vilket är den mest besökta webbplatsen på internet. De tillhandahåller dock även annan service, till exempel GPS, cloud computing, samt hårdvaru- och mjukvaruprodukter.

Företaget grundades år 1998 av Sergey Brin och Larry Page under deras tid på Stanfords universitet där de var doktorander. Google var inte den första söktjänsten men de har med tiden konkurrerat ut de flesta andra sökmotorer och har bland annat förvärvat YouTube vilket också är en av världens största internettjänster. Namnet kommer från googol som är en matematisk term. I Sverige sker 90% av alla sökningar på internet via google, och man använder till och med ”googla” som ett verb för att söka information på internet.

Googles framgång

Det som gjorde Google framgångsrika initialt var deras väldiga snabbhet, sökmotorn var mycket snabbare än konkurrenternas, de hade även unika funktioner så som till exempel rättstavning.

Google som företag använder sig av sloganen Don’t be evil vilket innebär att man som anställd ska sträva efter att behandla användare med respekt och att tillhandahålla opartisk och relevant information.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top