skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Arbeta På Distans

Arbeta på distans

Många har tidigare varit negativa till att arbeta på distans eftersom man tappar möjligheten att umgås med kollegor samtidigt som man missar kompetensöverföring. Många har också tidigare ansett att man blir latare av att arbete hemma och därmed får mindre arbete gjort. Detta är dock något som de allra flesta har omvärderat idag, framför allt då kriser har tvingat personer att arbeta på distans. Idag är en majoritet mycket nöjda med att kunna arbeta på distans och anser själva att de får mer utfört hemma då de inte störs av kollegor som på kontoret.

Kompetensöverföring har också blivit effektivare då man snabbt kan dela med sig av kunskap, information, tips och råd genom olika kommunikationslösningar. Det har gjort att kompetenshöjande åtgärder sker i samband med att behovet finns istället för att dela erfarenheter vid fikabordet på arbetet. När man arbetar hemma är det praktiskt att man har en trådlös uppkoppling till Internet, en laptop och en mobiltelefon. Det går att hitta billiga iphone för effektivare kommunikation som kan användas då man arbetar på distans.

Att arbeta hemma innebär att man arbetar under eget ansvar. Många mår bättre av att arbeta på distans eftersom det innebär att man själv kan styra mer över sina arbetstider. Dessutom får man en mer rogivande miljö att arbeta i samtidigt som man inte störs av andras samtal, telefoner och spring mellan borden. Idag är IT så pass utvecklat så att möten kan hållas genom videokonferenser, snabba diskussioner med kollegor eller arbetsledningen kan ske genom textmeddelande i olika kommunikationsprogram. Med en laptop och en mobiltelefon är man inte heller bunden till att arbeta i hemmet utan kan även arbeta ute vid exempelvis sommarstugan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top