skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
IT-säkerhet Och Hacking

IT-säkerhet och hacking

IT är knappast något som är felfritt. Och inte blir det bättre av att många tyvärr utnyttjar sina kunskaper till att ägna sig åt olagliga saker. Det finns stora problem med till exempel bedrägerier på internet och skadlig mjukvara som så kallade hackers planterar i andras datorer. Denna skadliga mjukvara brukar kallas för malware vilket är ett samlingsbegrepp för virus och annan skadlig hårdvara. Idag har det blivit svårare att ägna sig åt hacking eftersom allt fler har blivit medvetna om problemen och därför lägger stor vikt vid att programmera säkert och att använda sig av brandväggar och antivirusprogram.

En hacker är en person som använder sig av olika metoder för att utnyttja svagheter i datorsystem och nätverk. Hackern kan göra detta av många olika anledningar så som att tjäna pengar, sabotera, samla hemlig information med mera. Vissa använder sig också av hacking som en form av samhällsengagemang. Till exempel för att sabotera för organisationer som de anser är dåliga för samhället. Det finns också hackers som ägnar sig åt det helt enkelt för att få status i en bekantskapskrets av andra hackers.

Inte alltid så avancerat

IT-säkerhet är idag A och O på arbetsplatser världen över. Några enkla men väldigt viktiga taktiker för att säkerställa säkerhet är att använda sig av krångliga, långa och svåra lösenord i olika datorsystem. Ju längre lösenord desto bättre eftersom svårigheten för en algoritm att knäcka ett lösenord växer exponentiellt i takt med att ett lösenord blir längre.

IT-säkerhet behöver inte alltid vara så avancerat. Ibland kan det helt enkelt handla om att man förvarar sin databas på en säker plats där det inte börjar brinna, eller att man använder sig av back-ups om en hårddisk skulle gå sönder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top