skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
IT-utbildningar

IT-utbildningar

Informationsteknik är helt klart framtiden och vill man vara säker på att vara intressant på arbetsmarknaden i framtiden kan det vara bra att läsa en IT-utbildning. Vad ska man egentligen välja och kan vem som helst läsa en IT-utbildning?

Det finns väldigt många olika IT-utbildningar med många olika inriktningar och det kan vara svårt att orientera sig. Att räkna upp alla utbildningar inom IT är väldigt svårt och därför kommer bara ett axplock av de vanligaste att nämnas här.

KY-utbildningar

Det finns väldigt många KY-utbildningar inom IT, dessa brukar vara mindre akademiska än de man läser på högskolor och universitet. Man läser till exempel inte lika mycket teori och vetenskapliga artiklar utan ofta är det fokus på en viss del av ett IT-arbete som till exempel att lära sig att bli bra på ett visst programmeringsspråk, eller att bli Krav-testare eller liknande. Att gå en KY-utbildning kan vara bra om man snabbt vill komma in i IT-branschen, dock ska man vara medveten om att man ofta inte får en lika bred utbildning som man får om man läser en utbildning på ett universitet eller en högskola.

Utbildningar inom systemvetenskap

<p>Om man läser systemvetenskap på universitet eller högskola får man en bred och gedigen utbildning som fokuserar på hela processen att utveckla ett IT-system. Man lär sig mycket om lite och och får lära sig allt från systemarkitektur till programmering och beroende på vad man är intresserad av kan man ofta specialisera sig inom ett visst område.

Ingenjörsutbildningar inom IT

Ingenjörsutbildningar inom IT skiljer sig från systemvetenskap i att de brukar vara mer tekniska. Man behöver ofta lära sig mer matematik och man kan få jobb som programmerare, data scientist, data-analytiker med mera. Är man djupt intresserad av matematik och tekniken bakom hur en dator fungerar kan en ingenjörsutbildning inom IT vara något för dig.

IT är en spännande bransch som har stor påverkan på hela samhället. Det finns även en väldigt stor efterfrågan på kunskap inom det mesta som har med IT att göra. Är man inte så tekniskt lagd finns det även utbildningar som är mer humanistiskt lagda, men som ändå är relevanta inom IT. Det kan till exempel vara en utbildning inom MDI (Människa-dator interaktion), där fokus ligger på att utforma program och applikationer på ett sätt som gör att en människa uppskattar dem på bästa sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top